dimecres, 27 de gener del 2016

Setmana de la pau

Benvolgudes i benvolguts!

El 30 de gener es celebra a les escoles el DENIP, el Dia escolar de la Noviolència i la Pau, que commemora la mort del Mahatma Ghandi, el pacifista indi. És un bon dia per recordar la importància que té viure en pau, un recordatori que en diu que la pau no és només l'absència de guerra, sinó la possibilitat de viure en pau, tranquil·lament, amb dignitat i recursos suficients per poder-se desenvolupar de forma íntegra personal i socialment.
Sabeu que a l'escola la convivència i el benestar personal és un tema transversal, l'acompanyament en la gestió dels conflictes té molta importància. És difícil aprendre quan un es troba nerviós o alterat.
Per això al llarg d'aquesta setmana hem estat treballant a l'escola de forma més concreta la pau.

Els padrins de lectura de 4t i 5è han acompanyat als seus fillols a l'itinerari de lectura en veu alta que han fet les mestres que han llegit tres contes: El Pais de les bombes, La pastanaga i Els nens no volen la guerra.

Divendres tots els alumnes escriuran la paraula pau en 70 idiomes a una de les parets de l'aulari prefabricat del pati, a més de cantar i ballar la cançó de la pau que han estat preparant aquesta setmana.

DENIP 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Segur que ens agrada el teu comentari!